01.10.2019 — 14:18

Всесвітній День архітектора. Девіз 2019 року – «Місто-простір спільного користування»

У перший понеділок жовтня архітектори всього світу відзначатимуть своє професійне свято. В 2019 році Всесвітній День архітектора припадає на 7 жовтня. Це свято було засноване Міжнародним союзом архітекторів (МСА).

Міжнародний союз архітекторів був створений одразу після другої світової війни. Тоді його метою стало вирішення нагальної проблеми відновлення зруйнованих війною міст, населених пунктів і промислових підприємств – наслідків другої світової війни. Зараз в МСА налічується близько ста національних секцій та понад мільйон архітекторів.

Традиційно в цей день архітектори у всьому світі збираються на конференції, на яких вони обговорюють умови і результати своєї діяльності, розглядають проблеми архітектурної освіти, влаштовують творчі дискусії. Цього дня організовуються виставки. Кожен рік у свята певна тематика. Цього року свято проходить під девізом «Місто-простір спільного користування». Архітектори Хмельниччини 11-12 жовтня проведуть у м. Кам’янець-Подільський живописний пленер, який дозволить передати у картинах все багатство змін кольору, зумовлених дією сонячного світла  атмосфери осіннього міського середовища.

За інформацією відділу містобудування та архітектури облдержадміністрації.