01.10.2019 — 17:49

Відбулась онлайн-нарада з регіонами щодо питання підготовки до опалювального сезону

01 жовтня під головуванням Прем’єр-міністра України Олексія Гончарука відбулась онлайн-нарада з регіонами щодо питання підготовки до опалювального сезону. Від Хмельниччини участь в нараді взяли т.в.о. голови облдержадміністрації Володимир Кальніченко, заступники голови ОДА, керівники окремих структурних підрозділів облдержадміністрації, енергопостачальних компаній та підприємств ЖКГ області.

Очільник Уряду розпочав нараду з вирішення проблем із підприємствами-боржниками, які мають мільйонні борги за спожиті енергоресурси, аби вчасно та безперебійно розпочати опалювальний сезон в проблемних населених пунктах.

Олексій Гончарук зазначив, що на сьогоднішній день державної підтримки у вирішенні питання проходження стабільного опалювального сезону потребують в місті Шепетівка Хмельницької області та місті Сміла Черкаської області.

В свою чергу, т.в.о. голови адміністрації Володимир Кальніченко підтвердив, що ТОВ «Шепетівка Енергоінвест» дійсно має борг за газ, і тому існує проблема з отриманням номінацій. Рівень розрахунку становить 67%, для отримання номінацій необхідно сплатити 48,7 млн.грн.

Також Володимир Ілліч зазначив, що наразі в суді перебуває справа щодо повернення у комунальну власність майна від концесіонера – ТОВ «Шепетівка Енергоінвест» у комунальну власність міста Шепетівки.

Заслухавши доповідачів, Олексій Гончарук дав доручення детально вивчити дане питання та віднайти спільне компромісне рішення для його вирішення.

В продовження наради, представники з регіонів мали можливість отримати роз’яснення від керівництва Уряду на ті питання, що виникають в ході підготовки до опалювального сезону.

Довідково:

Станом на 01.10.2019 Хмельницька область до зими підготовлена на 99,5%. Заплановані заходи з підготовки до зими теплового, водопровідно-каналізаційного господарств області та соціальної сфери виконані в повному обсязі.

100% заповнено теплоносієм системи опалення житлових будинків (2235 систем опалення). У соцсфері до зими стовідсотково підготовлено 655  закладів освіти, 623 дитячих садочків та 555  лікарень. Лише у місті Шепетівка у житловому фонді до зими  не готові 28 житлових будинків і не підписано жодного паспорту готовності житлових будинків (278).

Загалом, на підготовку об’єктів житлово-комунального господарства області використано 255,8 млн.грн. коштів підприємств та місцевих бюджетів, що становить 95,1% від запланованого обсягу витрат.