04.10.2019 — 15:39

Безпека дорожнього руху — це життя!

З метою попередження дорожньо-транспортних пригод та підвищення безпеки дорожнього руху в осінньо-зимовий період, під керівництвом т.в.о заступника голови обласної державної адміністрації Олександра Дехтярука відбулося засідання Координаційної ради з безпеки дорожнього руху при ОДА.

До участі у нараді були запрошені також заступник міського голови Анатолій Нестерук, представники патрульної поліції, служби автомобільних доріг, управління Укртрансбезпеки в Хмельницькій області та інші.

З 1 жовтня, на території України розпочався практичний етап проведення комплексу організаційно-профілактичних заходів «Безпека дорожнього руху – це життя», який триватиме до кінця листопада. Його основна мета — посилення контролю за безпекою дорожнього руху, запобігання травмуванню людей на вулично-дорожній мережі.

За інформацією управління патрульної поліції у Хмельницькій області, за 10 місяців поточного року було скоєно 2173 дорожньо-транспортних пригоди, що на 14 дорожньо-транспортних пригод більше ніж за аналогічний період (2018 рік – 2159 ДТП).

За цей же період найбільша кількість ДТП з потерпілими на автодорогах по території обслуговування управління патрульної поліції скоєно у вівторок, середу та п’ятницю в період часу з 13.00-21.00 год., а саме 9 осіб загинуло (з 17 осіб) та 29 травмовано (з 51 особи).

Відтак, учасники наради обговорили першочергові, у тому числі інформаційно-роз’яснювальні заходи щодо посилення безпеки дорожнього руху. Домовились посилити контроль за безпекою дорожнього руху під час перевезень пасажирів та запобігання виникненню надзвичайних подій під час таких перевезень.

Також потрібно на постійній основі тримати на контролі питання по належному утриманню вулично-шляхової мережі населених пунктів та автомобільних доріг області, ліквідувати недоліки в експлуатаційному утриманні автомобільних доріг, вулиць та залізничних переїздів на території нашої області, які можуть впливати на безпеку дорожнього руху.

Крім того, під час проведення комплексу профілактичних заходів співробітники відділу зв’язків із громадськістю проведуть заняття з вивчення правил дорожнього руху в навчальних закладах. Школярам нагадають правила безпечної поведінки пішоходів та велосипедистів на дорозі, популяризуватимуть серед молоді використання світловідбиваючих елементів в темну пору доби.

За період проведення практичного етапу профілактичних заходів поліцейські планують визначити нові місця по контролю за швидкісним режимом за допомогою лазерних приладів TruCam на автомобільних дорогах.

Окремо учасники наради обговорили питання щодо проведення осіннього комісійного обстеження автомобільних доріг, вулиць і залізничних переїздів на території області. Запланували створити комісії для подальшого визначення необхідних обсягів ремонтних робіт та заходів з ліквідації недоліків в експлуатаційному утриманні вулично-дорожньої мережі.

Патрульні переконані, дані заходи допоможуть знизити аварійність та травматизм на автошляхах міста та області.