08.10.2019 — 14:42

На Хмельницькій АЕС з робочим візитом перебував президент Енергоатома Юрій Недашковський

8 жовтня на Хмельницькій АЕС з робочим візитом перебував президент ДП «НАЕК «Енергоатом» Юрій Недашковський. У рамках візиту керівник Компанії здійснив обхід першого енергоблока ХАЕС та провів нараду з питань відновлення працездатності турбогенератора блока №1 Хмельницької АЕС.

Нагадаємо, що після проведення ремонтно-модернізаційних робіт у рамках продовження терміну експлуатації першого енергоблока, під час пускових випробувань відбулось пошкодження турбогенератора. Наразі тривають ремонтні роботи.

Під час наради генеральний директор ВП ХАЕС Микола Панащенко доповів про хід виконання робіт з ремонту статора генератора, наявності оснащення, людських ресурсів та фінансування.

Про роботи з ремонту ротора генератора поінформував керівника Енергоатома начальник електричного цеху ВП ХАЕС В’ячеслав Семенов, який доповів про виконання графіка робіт, наявність товаро-матеріальних цінностей та оснастки, доставку ротора із Рівненської АЕС.

На нараді обговорювались також питання щодо виконання робіт із заміни та монтажу статора генератора, режиму роботи енергоблоків під час проведення ремонту.

Довідково

Відокремлений підрозділ «Хмельницька атомна електростанція» Національної атомної енергогенеруючої компанії «Енергоатом» – найпотужніше підприємство Хмельниччини.

Детальніше: www.xaec.org.ua ,  www.facebook.com/khnpp.