09.10.2019 — 09:49

У Хмельницькому провели V всеукраїнський тренінг Агентів змін з вакцинації

Минулими вихідними у Хмельницькому відбувся V всеукраїнський тренінг Агентів змін з вакцинації. Захід проходив за ініціативи ГО «Щасливе материнство», ГО «Батьки за вакцинацію», ГО «Світанок», управління охорони здоров’я Хмельницької міської ради та під патронатом Хмельницького міського голови Олександра Симчишина. Тренінг за участю делегатів, в тому числі з інших областей, провели під гаслом «Вакцинація: дивимось в обличчя страхам». Учасниками заходу були представники медичної спільноти, засобів масової інформації, громадські діячі, батьки та всі, кого цікавлять питання імунізації в Україні та світі. Свою активну позицію щодо вакцинації висловили і представники Хмельницького обласного Центру громадського здоров’я.

За задумом організаторів, проведення такого тренінгу мало на меті поширити серед усіх зацікавлених осіб сучасну, достовірну і доведену інформації щодо вакцинації.

Спікерами тренінгу виступили фахівці медицини, громадського здоров’я, юристи, психологи та люди з активною громадською позицією.

У ході тренінгу присутні обговорили зміни у законодавстві щодо вакцинації; позицію ВООЗ щодо вакцинопрофілактики; вакцинацію поза календарем щеплень; юридичні аспекти та судову практику щодо вакцинації за попередній рік; питання якості вакцин; докази дієвості щеплень;сучасні засоби боротьби з раптовими алергічними реакціями; транспортування вакцин в умовах «холодового ланцюга» та розробку маршруту у разі відключення електроенергії; міфи та правду про кашлюк як «легку» хворобу та «складну» вакцину та ін. Крім того, учасники тренінгу взяли участь у майстер-класі з введення вакцини, міні-тренінгах з практикуючими психологами та психотерапевтами.

На завершення організатори заходу висловили надію, що цей дводенний тренінг допоможе підвищити довіру населення до вакцинації як єдиного дієвого захисту від невиліковних хвороб.

Хмельницький обласний Центр громадського здоров’я.