10.10.2019 — 17:17

Делегація Хмельниччини взяла участь у семінарі з питань підготовки переходу медичних закладів на нову систему фінансування

Сьогодні т.в.о. голови адміністрації Володимир Кальніченко разом з головою обласної ради Михайлом Загородним перебувають на Чернівеччині. Метою візиту є участь у навчальному семінарі для фахівців Чернівецької та Хмельницької областей з питань підготовки закладів охорони здоров’я до впровадження програми державних гарантій медичного обслуговування населення з 2020 року.

До складу делегації від Хмельниччини увійшли директор Департаменту охорони здоров’я ОДА Яків Цуглевич, представниками облдержадміністрації та керівниками комунальних закладів охорони здоров‘я області.

Участь у семінарі також беруть голови об’єднаних територіальних громад, головні лікарі комунальних некомерційних підприємств первинної медичної допомоги, центральних районних лікарень, міських та обласних закладів охорони здоров’я та пологодопоміжних закладів Чернівецької та Хмельницької областей.

Практичний семінар проводився з метою підготовки закладів до початку процесу укладення договору з НСЗУ, надання інформації щодо пакетів медичних послуг, проведення консультацій щодо відповідності закладів вимогам до пакетів послуг за програмою медичних гарантій, тощо.

Відтак, передбачається, що у ході семінару представлять найновіші напрацювання НСЗУ, досвід роботи передових установ, результат роботи пілотного проєкту в Полтавській області тощо.

Фото – Чернівецька ОДА