11.10.2019 — 10:27

Відбувся обласний профорієнтаційний захід «Країна професійного вибору»

10 жовтня у Хмельницькій торгово-промисловій палаті відбувся обласний профорієнтаційний захід «Країна професійного вибору» для учнів 8-11 класів закладів загальної середньої освіти міста Хмельницького та Хмельницького району. Захід організувала Хмельницька обласна служба зайнятості спільно з Хмельницькою торгово-промисловою палатою за сприяння Хмельницької обласної державної адміністрації та Хмельницької обласної ради. До участі в заході долучилася заступник голови облдержадміністрації Світлана  Павлишина.

Мета заходу – надання допомоги у професійному самовизначенні, формування свідомого підходу до вибору професії, відповідальності за власне майбутнє, мотивації до легального працевлаштування в Україні, інформування про послуги служби зайнятості, соціальні гарантії та перспективи працевлаштування молоді.

На заході «Країна професійного вибору» було представлено 43 локації, де учасники познайомилися із освітніми послугами закладів вищої та професійно-технічної освіти, відвідали майстер-класи від навчальних закладів області та роботодавців, отримували консультації від соціальних партнерів служби зайнятості.

Фахівці служби зайнятості зустрічали та реєстрували учасників заходу, роздавали путівники командам та супроводжували їх по локація, надавали консультації з питань працевлаштування, навчання, профорієнтації, також проводили експрес-опитування та видавали візи в «Країну професійного вибору». Учні мали можливість визначитись із напрямом своєї майбутньої професійної діяльності під час комп’ютерного тестування та виявити підприємницький потенціал.

В ході заходу відбулась пресконференція директора Хмельницького обласного центру зайнятості Сергія Черешні, на якій обговорювалися питання ролі профорієнтаційної роботи з молоддю для забезпечення потреб ринку праці; державних механізмів стимулювання зайнятості населення, ситуація на ринку праці області; вимог ринку праці, сучасних технологій, які в своїй роботі використовує служба зайнятості.

 

Відділ інформаційної роботи
Хмельницький обласний центр зайнятості
пров. Шевченка, 10
м. Хмельницький, Україна, 29000
тел: +38(0382)-76-46-42
[email protected]