16.10.2019 — 09:56

Легкоатлети Хмельниччини продовжують молодість на бігових доріжках

Досвідчені спортсмени віком від 30 до 90 років упродовж двох днів взяли участь в Кубку України з легкої атлетики серед ветеранів. Особливістю цьогорічних змагань стало те, що вони одночасно відбувались у Чорноморську Одеської області, куди прибули бігуни, ходоки і стрибуни, та у Конча-Заспі під Києвом, де на олімпійській базі зібралися метальники.

Місця в особистому заліку визначали в кожному виді за рейтингами, які враховують результат і вік спортсменів. Збірна Хмельницької області була сформована 11 легкоатлетами, переважно від 50 років і старших, котрі  5 разів піднімались на п’єдестал пошани за індивідуальними нагородами-кубками і дипломами в якості переможців. В нашій команді вкотре відзначилися срібні призери чемпіонату світу 2019 серед ветеранів- 55-річна кам’янчанка Олена Поблічко (метання диска) та  71-річний Микола Оніщук (спортивна ходьба на 5000м) з Красилова, котрі зійшли на найвищу сходинку. Та все ж лідером цього разу серед подолян став  Валентин Ліпіч з Кам’янця- Подільського, в доробку якого не лише дві перемоги (стрибки у довжину та потрійний стрибок), а також треті місця в бігу на 100м та в стрибках у висоту.

Цей 57-річний різносторонній легкоатлет нині переживає другу молодість (в студентські роки регулярно долав 7-метровий рубіж в стрибках у довжину) і, регулярно тренуючись, цілеспрямовано готується до виїзду на черговий для нього чемпіонат світу. Значно додала в своїй витривалості 38-річна нетішинка Світлана Ільченко, котра виграла в бігу на 3000м і стала третьою на вдвічі коротшій дистанції серед жінок. Крім того, призові позиції в нашій команді посіли: другі місця-кам’янчанка Євгенія Янкун (метання списа, диска, штовхання ядра), 81-річний Володимир Бохонський з Ярмолинець (біг на 3000м) та хмельничанин Віктор Флентін (біг на 800м) , а треті місця в доробку хмельничанина Юрія Адамкова ( біг на 5000м), кам’янчан Михайла Моспана (біг на 1500м) та Олени Поблічко (ядро і спис), Миколи Оніщука (біг на 3000м), Миколи Дубчака (метання списа) з Гуменецької ОТГ Кам’янець-Подільського району. До чільної трійки у своїх вікових групах в бігу на 800 та 1500 метрів також пробилися хмельничанин Олександр Нагуляк і Михайло Моспан з Кам’янця- Подільського. У підсумку за найбільшою сумою 20 рейтингів до числа призерів увійшли команди: 1.Харківської та 2.Хмельницької областей, 3. м.Києва. Вказані команди- призерки мають отримати кубки і дипломи відповідних ступенів.