19.10.2019 — 15:26

Поліція Хмельниччини підбила підсумки роботи за 9 місяців 2019 року

18 жовтня під головуванням начальника Головного управління Національної поліції Хмельницької області Анатолія Щадила відбулося засідання розширеної колегії. Головним питанням порядку денного стало підведення підсумків діяльності служб та підрозділів за 9 місяців 2019 року за основними напрямками роботи.

До складу колегії, окрім заступників та керівників ключових служб ГУНП, також увійшли керівники підрозділів поліції з вертикальним підпорядкуванням НПУ, т.в.о. голови облдержадміністрації Володимир Кальніченко, голова обласної ради Михайло Загородний, голова Хмельницької обласної профспілки атестованих працівників органів внутрішніх справ Микола Шпичко.

Під час засідання колегії очільник обласної поліції Анатолій Щадило зазначив, що за 9 місяців до поліції Хмельниччини звернулося понад 138 тисяч громадян. В середньому на лінію 102 щоденно надходить близько 800 телефонних дзвінків. Порівняно з аналогічним періодом минулого року ця цифра зросла, що, зокрема, свідчить і про те, що громадяни все більше довіряють поліції, тому частіше звертаються за допомогою навіть з тих питань, які не лежать до безпосередньої компетенції поліції.

Анатолій Антонович наголосив на тому, що рівень злочинності в області продовжує знижуватися. Зокрема, в цьому році зареєстровано вдвічі менше умисних вбивств, на чверть зменшилась кількість грабежів, майже на 18% менше зареєстровано тяжких тілесних ушкоджень та крадіжок майна. Полковник поліції також додав, що особлива увага впродовж року приділялась виявленню фактів незаконного обігу зброї, оскільки в зв’язку з подіями на сході країни багато зброї та боєприпасів потрапляють на мирну територію. Загалом за 9 місяців поточного року слідчі відкрили 130 кримінальних проваджень, пов’язаних з незаконним обігом зброї.

В свою чергу, т.в.о. голови адміністрації Володимир Кальніченко, заслухавши виступ Голови колегії, відмітив, що сьогодні приємно почути, що працівниками поліції в поточному році здійснено реальні кроки щодо профілактики, розкриття та розслідування злочинів, зміцнення взаємодії з органами виконавчої влади та місцевого самоврядування з питань забезпечення громадського порядку. За його словами, це дозволило в цілому зберегти контроль за криміногенною ситуацією в області, а також сприяти закріпленню позитивних тенденцій на окремих напрямках оперативної та службової діяльності.

Володимир Ілліч зазначив, що враховуючи стан криміногенної ситуації, обласною державною адміністрацією та обласною радою неодноразово приймалися рішення щодо покращення діяльності правоохоронних органів області. Зокрема, для покращення роботи з профілактики та протидії злочинності, обласною державною адміністрацією підтримано клопотання керівництва Національної поліції в області щодо внесення змін до Комплексної програми профілактики правопорушень та боротьби зі злочинністю на території Хмельницької області на 2016-2020 роки.

Так, на фінансування заходів Програми з обласного бюджету цьогоріч виділено 1 мільйон 115 тисяч гривень, у тому числі для придбання автомобілів підвищеної прохідності «Renault DUSTER».

На завершення, Володимир Кальніченко побажав присутнім, аби розгляд питань, винесених на сьогоднішню колегію, сприяв напрацюванню ефективного алгоритму співпраці місцевої поліції, органів влади та територіальних громад у забезпеченні належного публічного порядку і безпеки, захисту прав і свобод громадян, інтересів суспільства та держави від протиправних посягань.