22.10.2019 — 18:12

В Пиляві урочисто відкрили нову амбулаторію

Чергова амбулаторія відчиняє свої двері для сільських жителів на Старосинявщині. П’яту з 27 амбулаторій, що будуються в області за програмою “Доступна медицина”, урочисто відкрили у с.Пилява.

Відтепер замість старої аварійної у селі виросла новенька простора амбулаторія.На будівництво та обладнання закладу витратили 8 млн.445 тис.грн. 90% – це кошти з державного бюджету, решту 10% на умовах співфінансування виділила Старосинявська селищна ОТГ. Розпорядником коштів виступило управління регіонального розвитку та будівництва ОДА, замовником – ДП “Обласна служба єдиного замовника”, а генеральним підрядником – ТОВ “Ізяславтрансбуд”.

Розділити радість із місцевими жителями від цієї важливої події завітали обласні посадовці, представники районної влади та ОТГ.

Вітаючи пилявчан, заступник голови облдержадміністрації Світлана Павлишина висловила сподівання, що це лише один із перших кроків, що дозволять значно покращити якість медичних послуг та їх доступність для мешканців Старосинявщини.

“Держава вперше за останні роки звернула увагу на медичне обслуговування саме жителів села. В області будуються нові амбулаторії, відбувається дооснащення існуючих, закуплено службовий транспорт для сімейних лікарів. Я впевнена, що завдяки цьому ви дійсно відчуєте, що про ваше здоров’я турбуються, а якісна медична послуга стала ближчою!” – зазначила Світлана Андріївна.

Відтепер в сучасній будівлі є кабінет лікаря, лабораторія, маніпуляційна, кабінети щеплень і здорової дитини.

Медичну допомогу для понад двох тисяч жителів Пиляви, Пилявки, Олексіївки, Миколаївки, Олександрівки, Карпівець, Уласово-Русанівки, Теліженець та хутора Вишневого надаватимуть сімейний лікар та дві сімейних медичні сестри. Наразі сюди буде приїжджати лікарка із Старої Синяви, але у ЦПМСД запевняють, що вже невдовзі знайдуть постійного лікаря, який житиме в Пиляві.

В закладі є усе необхідне медичне і комп’ютерне обладнання, а днями мають завершити роботи з прокладання оптоволоконного кабеля для якісного доступу до мережі Інтернет, завдяки чому для пацієнтів будуть доступні телемедичні послуги. Передбачене в приміщенні і житло для лікаря. Також закуплено службовий автомобіль, який дозволить лікарю виїжджати до віддалених сіл.

І ми на цьому не зупиняємося! Вже найближчим часом область знову порадує відкриттям нових амбулаторій – у селах Святець, що не Теофіпольщині, та Петрашівці, що на Віньковеччині.