24.10.2019 — 15:54

Рятувальна служба Хмельниччини отримала спецтехніку за сприяння Офісу Агентства НАТО в Україні

24 жовтня рятувальники Хмельниччини отримали спеціальну техніку від Агентства НАТО. Два новенькі екскаватори-навантажувачі JCB передані групі піротехнічних робіт Аварійно-рятувального загону спеціального призначення, яка з 2010 року є одним із співвиконавців проєкту Трастового фонду НАТО з утилізації застарілих боєприпасів, що представляють загрозу для зберігання та використання.

З нагоди передачі спеціальної техніки на території Аварійно-рятувального загону спеціального призначення відбулося урочисте зібрання, в якому взяли участь т.в.о. голови Хмельницької облдержадміністрації Володимир Кальніченко, начальник ГУ ДСНС України у Хмельницькій області генерал-майор служби цивільного захисту Едуард Братко, керівник офісу NSPA в Україні Василь Литвинчук, верифікатор NSPA в Україні Володимир Єрмолаєв, представник компанії JСB Віталій Гармаш, рятувальники.

Звертаючись до учасників заходу, Володимир Кальніченко високо оцінив діяльність рятувальників області та висловив переконання, що нова техніка сприятиме більш досконалому виконанню службових задач на благо мешканців області.

Сертифікат на спецтехніку рятувальникам вручив Василь Литвинчук, який зазначив, що одним із напрямків діяльності агенції НАТО в Україні є гуманітарна місія щодо розмінування територій від наслідків війн. Тож і надалі триватиме співпраця з рятувальною службою Хмельниччини задля забезпечення її спеціальною технікою.

Очільник Служби порятунку області Едуард Братко подякував Офісу Агенції НАТО з підтримки і постачання в Україні за вагому допомогу. Він додав, що за дев’ять років у рамках проєкту на полігонах ДСНС було знищено більше 500 тис. одиниць непридатних артилерійських та касетних боєприпасів, мін, авіаційних ракет, а також більше 1000 тон вибухових матеріалів. Кожен із вибухонебезпечних предметів потребує особливого знищення, їх потрібно викладати у траншеї на глибину 4-6 м, а для цього потрібна спецтехніка, екскаватори та великовантажні автомобілі для їх перевезення до полігонів.

А на завершення заходу присутні побачили можливості нової техніки.

За матеріалами ГУ ДСНС України у Хмельницькій області