24.10.2019 — 12:35

На Теофіпольщині провели «День депутата»

23 жовтня на чолі з головою Хмельницької обласної ради Михайлом Загородним проведено День депутата у Теофіпольському районі. До заходу долучилися т.в.о. голови адміністрації Володимир Кальніченко, депутати обласної ради, керівництво району  та інші запрошені.

Делегація відвідала товариство з обмеженою відповідальністю «Теофіпольська енергетична компанія» та ознайомилися з діяльністю підприємства. Також обласні депутати оглянули дороги, що будуються за особливою технологією ПАТ «Теофіпольський цукровий завод».

В продовження візиту, посадовці та обласні депутати побували у Теофіпольському будинку культури, а також ознайомилися з діяльністю товариства з обмеженою відповідальністю «Святець», а саме з проведенням комплексу осінніх польових робіт.

Завершився візит проведенням пленарного засідання Дня депутата, під час якого особлива увага була приділена обговоренню питань щодо сучасного стану та перспектив розвитку земельних правовідносин.  З інформацією з даного питання виступив начальник Головного управління Держгеокадастру в області Василь Василенко.

Також депутати проаналізували зміни законодавства 2019 року та їх вплив на управління земельними ресурсами, обговорили актуальні питання передачі земель державної власності сільськогосподарського призначення в комунальну власність.

Окрім того, на засіданні йшла мова про загальнонаціональну нормативну грошову оцінку земель сільськогосподарського призначення, нормативну грошову оцінку населених пунктів та про земельні торги як важливий фактор наповнення бюджетів територіальних громад. Разом з тим, учасники пленарної частини обговорили новели законодавства про перехід до параметричного методу формування будівельних норм. З даного питання доповіла начальник управління регіонального розвитку та будівництва ОДА Віра Бригадир.

В продовження засідання, директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Олег Фасоля поінформував присутніх про формування мережі опорних шкіл та академічних ліцеїв  в Хмельницькій області.

Проведення виїзного Дня депутата обласні обранці назвали змістовним та корисним для їх діяльності. На переконання депутатів, потрібно здійснювати такі заходи та знайомитися з економічним та промисловим потенціалом, приділяти увагу проблемним питанням та відшуковувати шляхи їх вирішення.