25.10.2019 — 20:32

На Хмельниччині обговорили земельну реформу

Сьогодні у місті Хмельницький відбулася зустріч з заступником міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тарасом Висоцьким, уповноваженим із земельних питань Романом Лещенком та експертом з земельних питань Сергієм Біленком у рамках програми «Діалоги про Україну». До заходу долучилися т.в.о. голови облдержадміністрації Володимир Кальніченко, голови ОТГ, аграрії краю, громадськість та інші зарошені.

Володимир Кальніченко розповів, що такі зустрічі проводяться за ініціативи Уряду з метою роз’яснення та вивчення ситуації щодо питань запровадження ринку землі в державі.

В свою чергу, заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства зазначив, що сьогоднішній візит має відбутися у форматі діалогу з представниками місцевого самоврядування, аграріями та громадськістю з ключових питань розвитку держави. За його словами, необхідно налагодити безпосередній діалог влади та суспільства, у результаті якого має бути напрацьована спільна позиція та спільні рішення з чутливих і важливих питань.

Так, під час заходу був представлений план Уряду стосовно зміни системи управління земельними ресурсами. Серед головних пріоритетів якого є дерегуляція з питань землеустрою, реформа Держгеокадастру та всієї системи управління земельними ресурсами; значне передання повноважень щодо управління землею до ОТГ та місцевих рад; забезпечення фермерів достатнім фінансуванням на купівлю землі та інші потреби свого розвитку; антирейдерська реформа.

Тарас Висоцький  зазначив, що під час сьогоднішньої дискусії усі побажання та зауваження місцевих аграріїв були зафіксовані і в подальшому дадуть можливість ефективно розглядати та оцінити суть цього питання.