29.10.2019 — 09:46

74 підприємця започаткували власний бізнес завдяки Хмельницькій обласній службі зайнятості

Одним із напрямків діяльності Хмельницької обласної служби зайнятості є сприяння розвитку підприємницьких ініціатив серед безробітних громадян.

За словами директора обласного центру зайнятості Сергія Черешні, найбільше громадян – більше 40% отримали грошову допомогу на відкриття власної справи на розвиток послуг з ремонту автотранспортних засобів та торгівлі, більше 20% надають різного роду соціальні послуги (перукарські, з ремонту побутової техніки, бухгалтерські, юридичні тощо).

До прикладу Наталія Семенюк у минулому вчителька та спеціаліст у державному секторі, а сьогодні власниця бюро «АтлАС», що спеціалізується на організації та проведенні бізнес-заходів, тренінгів, страхування, працевлаштування по Європі, візового супроводу, кадрового менеджменту та туризму. Або Андрій Божинський, який пропрацював 7 років на державній службі у економічній галузі та згодом відкрив фотостудію «Позитив».

Зокрема, з початку року за сприяння Хмельницької обласної служби зайнятості власну справу започаткували 74 особи. З них: 45% – громадяни, які мають додаткові гарантії у сприянні в працевлаштуванню, 50% – молодь у віці до 35 років, 22% – мешканці села.

Для того, щоб  отримати одноразову допомогу з безробіття для організації підприємницької діяльності, безробітний повинен подати до центру зайнятості відповідну заяву та бізнес-план. Далі, питання щодо можливості виплати допомоги розглядається на засіданні комісії при центрі зайнятості.

 

 

 

 

Відділ інформаційної роботи

Хмельницький обласний центр зайнятості