31.10.2019 — 11:27

Вилучення значної кількості наркотиків як результат самостійного патрулювання хмельницькими нацгвардійцями

26 грамів заборонених речовин – саме таку кількість вилучили в один з минулих вечорів на вулицях хмельницького патрульні військової частини 3053 Національної гвардії України.

Так, патрулюючи в одному з приватних секторів міста, а саме – на вулиці Нечая, гвардійці одного з військових нарядів під керівництвом командира патрульної роти капітана Сергія Гребелі затримали громадянина 2001 року народження, у якого під час поверхневої перевірки було виявлено шість поліетиленових пакетів із порошкоподібною речовиною білого кольору, вагою близько 6 грамів.

В той самий вечір за тією ж локацією патрульні зазначеного військового наряду затримали хмельничанина 2002 року народження, у якого при собі виявилося 15 поліетиленових пакетів з порошкоподібною речовиною білого кольору, вага якої становила близько 15 грамів.

Обох затриманих було передано працівникам слідчо-оперативної групи одного з Хмельницьких відділів поліції.

На цьому у той вечір затримання молодиків, що носять при собі заборонені речовини, не закінчилося: той самий склад патрульних гвардійців, охороняючи громадський порядок по вулиці Перемоги, звернули увагу на дивну поведінку одного з громадян. Чоловіку було запропоновано пройти поверхневу перевірку, на що він погодився. В ході перевірки у громадянина 1987 року народження було виявлено паперовий згорток з подрібненою зеленою  речовиною рослинного походження, вага якої становила близько 5 грамів. На місце події було викликано оперативно-слідчу групу.

Усім трьом  затриманим громадянам інкримінується стаття 309 Кримінального кодексу України («Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту»).