01.11.2019 — 16:54

В. Кальніченко: область готова до проходження стабільного опалювального сезону

Сьогодні т.в.о. голови адміністрації Володимир Кальніченко взяв участь у всеукраїнській селекторній нараді, присвяченій питанню підготовки до опалювального сезону. Провів нараду Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук.

Від Хмельниччини участь в нараді також взяли заступник міського голови Анатолій Нестерук, заступники голови ОДА, керівники окремих структурних підрозділів облдержадміністрації, енергопостачальних компаній та підприємств ЖКГ області.

Під час селектору посадовці обговорили наявні проблеми із опаленням в окремих регіонах та окреслили можливі шляхи їх вирішення. Так, Міністр розвитку громад та територій України Альона Бабак зазначила, що підготовка до опалювального сезону проходить стабільно, окрім двох регіонів: Львівська область (м. Новий Розділ) та Кіровоградська область (м. Світловодськ).

Присутні заслухали голів вказаних областей стосовно бачення як буде погашатися заборгованість перед НАК «Нафтогаз України», а також, які вживаються заходи на місцях, аби мешканці цих міст були забезпеченні теплом.

В свою чергу, Олексій Гончарук наголосив: “Ми на своєму рівні, як держава, зробили все від нас залежне для того, щоб країна була готова до опалювального сезону. У нас достатньо газу та вугілля. На центральному рівні у вас все добре. Енергоресурси в нас є, і на країну ніхто не зможе тиснути. Але підготовка до опалювального сезону в кожному конкретному місці – це ваша відповідальність, і ми будемо жорстко з вас за це питати».

Обговорюючи питання підготовки до опалювального сезону в Хмельницькій області, т.в.о. голови адміністрації Володимир Кальніченко зазначив, що станом на 1 жовтня 2019 року заплановані заходи з підготовки до зими житлово-комунального господарства та соціальної сфери області в основному виконані. Так, забезпечено 100% технічну готовність котелень, центральних теплових пунктів, теплових, водопровідних та каналізаційних мереж, очисних споруд, насосних станцій тощо.

Також, за словами Володимира Ілліча, наразі на стадії завершення вирішення питання щодо стабільного проходження опалювального періоду у м. Шепетівка. Так, судові рішення щодо розірвання договору концесії виконанні і котельні передані на баланс комунального підприємства Шепетівської міської ради. Також сьогодні представник Шепетівської міської ради перебуває в НАК «Нафтогаз України», де має відбутися підписання договорів та приймається рішення про виділення номінації на газ.