06.11.2019 — 14:48

Ізяславський інклюзивно-ресурсний центр розпочав роботу у новому приміщенні

Після завершення ремонтних робіт, в новому приміщенні, відчинив гостинно двері Ізяславський інклюзивно-ресурсний центр. На його ремонт з районного бюджету було виділено 835,65 тисяч гривень.

На базі закладу надаватимуть корекційно-розвиткові та психолого-педагогічні послуги дітям з особливими освітніми потребами від двох до вісімнадцяти років.

Як повідомила директор центру Світлана Гнатюк,  сьогодні в закладі уже працюють п’ять фахівців: 2 вчителі-логопеди, учитель-дефектолог та 2 практичних психологи. Також Світлана Іванівна зазначила, що у штаті центру є вакансія учителя-реабілітолога.

Фахівці центру запевняють, що найкраще, з подібними проблемами, працювати протягом дошкільного віку, тому батькам радять не зволікати. Вони можуть у будь-який день привести свою малечу на консультацію або ж на корекційні заняття.

Інклюзивний центр оснащений відповідними засобами, зокрема, предметно-ігровим і розвивально-корекційним обладнанням. Відповідну допомогу в закладі зможуть отримувати не тільки дітки та їхні батьки, а й педагоги, адже багато дітей із особливими освітніми потребами відвідують загальноосвітні навчальні заклади. Головна мета створення інклюзивно-ресурсного центру – забезпечення однакових можливостей на здобуття дошкільної та середньої освіти усім дітям.

Серед основних завдань фахівців центру  – розробка рекомендацій щодо програми навчання для  кожної  дитини індивідуально.

Працівники Ізяславського ІРЦ запевнили, що готові до співпраці із установами та громадськими організаціями, які діють в районі та опікуються дітьми з особливими потребами.

За матеріалами Ізяславської райдержадміністрації