06.11.2019 — 15:17

Підведено підсумки роботи у сфері цивільного захисту області за 3-й квартал 2019 року

6 листопада під керівництвом начальника управління з питань цивільного захисту населення облдержадміністрації Юрія Кореви проведено нараду з підведення підсумків роботи органів управління у сфері цивільного захисту населення області за 3-й квартал 2019 року.

Участь в нараді взяли: заступник начальника Навчально-методичного центру цивільного захисту і безпеки життєдіяльності області Анатолій Закреницький, начальники штабів обласних спеціалізованих служб цивільного захисту, керівники структурних підрозділів з питань  цивільного захисту  населення  райдержадміністрацій,  виконавчих комітетів міських (міст обласного значення) рад, відповідальні за цивільний захисту у об’єднаних територіальних громадах.

У вступному слові Юрій Корева проаналізував стан організації та виконання заходів цивільного захисту протягом ІІІ кварталу поточного року та довів до присутніх інформацію за результатами зборів з керівниками підрозділів з питань цивільного захисту обласних державних адміністрацій та територіальних органів ДСНС України в м. Харків.

Заступник начальника управління Юрій Закурдаєв ознайомив присутніх із методикою проведення розрахунку збитків від надзвичайних ситуацій природного та техногенного характеру.

В ході проведення наради розглянуто питання стану виконання заходів щодо створення та удосконалення місцевих систем оповіщення. Доведено до присутніх особливості організації та проведення навчання осіб керівного складу та фахівців у сфері цивільного захисту в Навчально-методичному центру ЦЗ та БЖД в області у 2020 навчальному році. Проаналізовано виконання комплексу заходів щодо відновлення функціонування захисних споруд цивільного захисту, стан впровадження інженерно-технічних заходів ЦЗ в містобудівній документації. Також доведено зміни до державних будівельних норм та національних стандартів у сфері будівництва щодо ІТЗ ЦЗ.

Крім цього, проаналізовано стан виконання заходів щодо створення та накопичення місцевих матеріальних резервів; стан фінансування профільних програм у сфері цивільного захисту; стан виконання заходів з підготовки органів управління та сил цивільного захисту до реагування на можливі надзвичайні ситуації осінньо-зимового періоду.

У заключному слові Юрій Корева наголосив на забезпеченні безумовного і своєчасного виконання заходів, спрямованих на зниження ризику та мінімізації наслідків надзвичайних ситуацій, готовності до реагування на можливі надзвичайні ситуації осінньо-зимового періоду  та підвищенні гарантованого рівня безпеки населення та навколишнього середовища.

За інформацією управління з питань цивільного захисту населення облдержадміністрації.