08.11.2019 — 18:20

Побудувати 100 шкіл, 100 садочків та 100 стадіонів

8 листопада Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук провів селекторну нараду з головами обласних державних адміністрацій. Основна тема селектору була присвячена будівництву та ремонту сотні соціальних об’єктів по всій Україні.

Від Хмельниччини участь в нараді взяли заступники голови адміністрації, керівники окремих структурних підрозділів облдержадміністрації та інші запрошені.

Прем’єр-міністр України анонсував, що наступного року в Україні розпочнеться будівництво нових 100 шкіл, 100 садочків та 100 стадіонів.

«Наша з вами задача, щоб з 1 березня, як тільки закінчиться зима, країна почала активно будуватися. Щоб всі побачили і відчули на справах, що в країні розпочався інфраструктурний бум», – сказав Глава уряду.

Також він наголосив, що наразі необхідно оперативно визначити пооб’єктний план, з якими конкретно школами та садочками треба буде працювати.

Термін будівництва озвучених проектів складатиме 12-18 місяців.

Особлива увага буде приділена реконструкції в зоні знаходження малокомплектних шкіл, що призведе до їх автоматичної оптимізації. Кожній школі за рахунок субвенції Міністерства освіти і науки буде закуплено шкільні автобуси.

Поряд з цим, до кожної такої школи буде відремонтована дорога за рахунок субвенції з дорожнього фонду області.

При реконструкції чи побудові нових стадіонів необхідно дотримуватися стандартів: велике футбольне поле (105х68) з професійним штучним покриттям; наявність легкоатлетичної доріжки з професійним покриттям; поле для міні-футболу; баскетбольний майданчик з гумовим покриттям; зона воркаута; освітлення всіх майданчиків.

Олексій Гончарук надав головам адміністрацій один тиждень, щоб визначити список всіх шкіл, стадіонів та садочків, по яких не закінчена реконструкція або будівництво.

Поряд з цим, він дав завдання до 10 грудня розробити перспективні плани формування ОТГ, аби зрозуміти в якій новій спроможній громаді необхідно будувати школи, садочки та соціальну інфраструктуру.

За підсумками наради, надано відповідні доручення профільним департаментам ОДА.