12.11.2019 — 12:58

В Національному олімпійському комітеті України вручили нагороди найкращим спортсменам 

11 листопада в Олімпійському домі (м.Київ) відбулося традиційне вшанування найкращих спортсменів та тренерів місяців. Свої заслужені нагороди отримали лауреати серпня та жовтня. Ними стали дворазова чемпіонка світу з дзюдо Дар’я Білодід та її наставники-батьки Світлана Кузнецова, Геннадій Білодід й віцечемпіонка світу зі стрибків у довжину Марина Бех-Романчук та її особистий тренер Вадим Крушинський.

«Сьогодні у нас родинне зібрання: Дар’я з батьками, Марина з чоловіком Михайлом Романчуком. Дуже приємно, що ми маємо такі чудові спортивні сім’ї. Обидві наші героїні вперше отримують звання найкращої спортсменки місяця, але їх блискучі результати дають чудову надію, що далеко не востаннє», – відзначив під час нагородження президент Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка.

Він нагадав про звершення Дар’ї Білодід та Марини Бех-Романчук, завдяки яким вони отримали високі нагороди НОК. Так, Дар’я стала наймолодшою дворазовою чемпіонкою світу в історії дзюдо, здолавши господарку змагань – представницю школи засновників дзюдо, японку Фуна Тонакі. Окрім цього, вона є володаркою цьогорічного «золота» чемпіонату Європи та ІІ Європейських ігор в Мінську.

В Досі Марина, незважаючи на проблеми зі здоров’ям, виборола звання віцечемпіонки світу, продемонструвавши особистий рекорд сезону – 6, 92 метри. Ось так крок-за-кроком треба й надалі йти до нових звершень, тим паче, що Марина має прекрасного мотиватора – талановитого чоловіка Михайла Романчука.

Президент НОК України привітав із визнанням найкращих тренерів місяців. «Світлана Олегівна та Геннадій Григорович дуже майстерно підходять до підготовки Даші, поєднуючи роботу наставників й батьків. Це дуже непросто, але блискучі результати Даші кажуть самі за себе. Показники Марини також говорять про високий професіоналізм її молодого наставника Вадима Вікторовича. Приємно, що його тандем з Мариною плідно примножує чудові спортивні традиції Хмельниччини», – сказав він.

Сергій Бубка висловив щирі слова вдячності Федерації дзюдо України та Федерації легкої атлетики України та особисто їм президентам: Роману Насірову та Ігорю Гоцулу відповідно.

Він подякував за підтримку та сприяння підготовки лауреаток фізкультурно-спортивному товариству «Динамо» та Комітету фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України й присутнім на заході керівникам: Віктору Коржу та Вадиму Стеценку.

Зі свого боку, лауреати спортивних місяців висловили слова вдячності Олімпійському комітету на чолі з Сергієм Бубкою за високу оцінку їхньої роботи, висловивши готовність до продовження ефективної підготовки до олімпійського Токіо-2020.

За матеріалами НОК України.