25.11.2019 — 14:00

Пам’ять про полеглих під час Голодомору вшанували у Меджибізькій фортеці

Державний історико-культурний заповідник «Межибіж» та Меджибізька об’єднана територіальна громада відзначили панахидою та реквієм в Музеї пам’яті жертв Голодомору 1932-33 років на Хмельниччині полеглих під час Голодомору.

Панахиду за безвинно загиблими відслужив протоієрей Петро Леськів (ПЦУ), настоятель замкової церкви св. Миколая. Учні Меджибізької загальноосвітньої школи поетично-пісенною композицією засвідчили шану дорослим і дітям, які не пережили тих страшних років.

Директор ДІКЗ «Межибіж» Олег Погорілець нагадав, як у 2008 році з допомогою мешканців усіх районів Хмельницької області художником Миколою Мазуром та його помічниками створювався музей пам’яті Голодомору у Меджибізькій фортеці, як не тільки напередодні роковин трагедії, а цілорічно до нього приїздили дорослі, учні та студенти. Тема Голодомору на певний час опинилася у забутті, але факт величезних жертв українського народу від цього не зник. Олег Погорілець висловив сподівання, що анонсований на минулому тижні в столиці проект створення найбільшого в Україні музею Голодомору, який має бути реалізований до 2023 року, свідчить про пріоритетність цієї теми, яка має об’єднати український народ та державу.