27.11.2019 — 10:36

На Хмельниччині запрацює ще один мобільний ЦНАП

26 листопада Міністр розвитку громад та територій України Альона Бабак та керівник програм співробітництва ЄС в Україні Штефан Шльойнінг передали мобільні ЦНАПи  для двох ОТГ – Дунаєвецькій міській та Межівській ОТГ.

«Завдання Уряду забезпечити, щоб в результаті реформи місцевого самоврядування наші громади стали спроможними і сильними. Завдяки децентралізації максимальна кількість адміністративних послуг перейшла з рівня району до людей, в їх громади. Нині, за підтримки програми «U-LEAD з Європою», ми передаємо два мобільні Центри надання адміністративних послуг Дунаєвецької та Межівської ОТГ, які зробили все для того, щоб їх мешканці отримували якісні та доступні послуги», — зазначила Міністр під час передачі ключів від мобільних ЦНАП головам ОТГ.

Альона Бабак подякувала програмі «U-LEAD з Європою», що фінансується Європейським Союзом та його країнами-членами, Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією за комплексну та всебічну підтримку децентралізації в Україні та підсилення спроможності місцевого самоврядування надавати громадянам, які живуть в громадах якісні послуги. І висловила сподівання, що завдяки нещодавно підписаній Урядом додатковій Угоді наступні проекти в ОТГ будуть реалізовані.

«20 листопада Кабінет Міністрів України схвалив проект додаткової Угоди щодо продовження компоненту 2 програми «U-LEAD з Європою: Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку», а отже до кінця 2020 року всі заплановані заходи в рамках програми будуть впроваджені в Україні. І ми очікуємо, що за допомогою Програми будуть модернізовані понад 500 ЦНАП в тергромадах, які в процесі об’єднання», — повідомила Альона Бабак.

Довідково

Мобільний центр надання адміністративних послуг – це спеціальне авто, повністю облаштоване для двох адміністраторів та трьох відвідувачів, яке працює в форматі повноцінного офісу ЦНАП та надає послуги у форматі «єдиного вікна» безпосередньо в селищах та селах. «ЦНАП на колесах» також обладнаний мобільним чемоданчиком для отримання послуг на дому.

Планується, що в рамках напрямку покращення якості надання адмінпослуг Програми «U-LEAD з Європою» запрацюють біля 10 мобільних ЦНАП, з них 6 до кінця листопада – у Гуляйпільській міській ОТГ (Запорізька область), Дунаєвецькій міській ОТГ (Хмельницька область), місті Могилів-Подільський (Вінницька область), Олевській міській ОТГ (Житомирська область), Устилузькій міській ОТГ (Волинська область).

Мобільні ЦНАП, створені у партнерстві Межівської та Дунаєвець кої громад та програми, будуть надавати послуги більш ніж 50 000 мешканців 80 населених пунктів.

Мобільний ЦНАП Дунаєвецької ОТГ буде надавати 24 послуги та 191 послугу через спільний стаціонарний ЦНАП громади та району.

«ЦНАП на колесах» Межівської ОТГ буде надавати 58 послуг у мобільному ЦНАП та 193 послуги через спільний стаціонарний ЦНАП громади та району.