01.12.2019 — 11:01

Відбувся візит Глави Української Греко-Католицької Церкви на Хмельниччину

Предстоятель Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав (Шевчук) здійснив пастирський візит на Хмельниччину, розпочавши його із відвідин обласної державної адміністрації та спілкування із керівництвом області: головою Хмельницької ОДА Дмитром Габінетом та головою обласної ради Михайлом Загородним.

Головною метою візиту стало здійснення Божественної Літургії у катедральному храмі Різдва Пресвятої Богородиці (вулиці Зарічанська, 10/3) та Архиєрейська хіротонія і Чин інтронізації отця Івана Кулика на кафедру єпископа Кам’янець-Подільської єпархії УГКЦ.

Нагадаємо, що 11 грудня 2015 року у Ватикані було повідомлено про те, що Папа Римський благословив рішення Синоду Єпископів УГКЦ про створення Кам’янець-Подільської єпархії  Української Греко-Католицької Церкви  з центром у м. Хмельницькому, виокремивши її з території Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ. До призначення єпарха адміністратором цієї єпархії був архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівский Василій Семенюк. За інформацією інформаційного ресурсу Синоду Єпископів УГКЦ, єпархія охоплює Хмельницьку область.