03.12.2019 — 18:39

Відбулася селекторна нарада з питань виконання доручень Прем’єр-міністра України

Сьогодні голова облдержадміністрації Дмитро Габінет та його заступники Володимир Кальніченко та Світлана Павлишина взяли участь у всеукраїнській відеоселекторній нараді, яку провів Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук. Мета наради – проаналізувати стан виконання доручень глави Уряду щодо розробки змін до перспективних планів формування територій громад областей, завершення роботи над картами мереж публічних сервісів, а також щодо забезпечення підключення лісогосподарських підприємств до єдиної державної системи обліку деревини.

Прем’єр зазначив, що переважна більшість областей практично завершила роботу над зазначеними питаннями, та наголосив, що вже 10 грудня проєкти перспективних планів та карти мережі публічних сервісів мають бути представлені на розгляд Кабміну. Він також зауважив, що очікується прийняття наступного тижня Верховною Радою у другому читанні законопроєкту, згідно з яким більше не вимагатиметься затвердження проєктів перспективних плани формування територій громад областей обласними радами.

“Базуючись на ваших перспективних планах та картах мереж надання публічних послуг, ми будемо чітко розуміти, куди інвестуємо гроші наступного року,” – сказав Олексій Гончарук. Також він доручив керівникам регіонів звернути особливу увагу на те, щоб при прийнятті бюджетів на наступний рік обов’язково враховувалася необхідність співфінансування проєктів, що будуть реалізовуватися за кошти державних субвенцій.

Окрім того, під час селекторної нараді презентовано напрацювання щодо введення з наступного року КРІ (ключових показників ефективності) діяльності керівників ОДА. Міністр Кабінету Міністрів України Дмитро Дубілет представив розроблену систему оцінки роботи голів ОДА, що наразі складається з понад 20 показників політичного, економічного, фінансового, соціального та іншого характеру.

Усі вони тим чи іншим чином стосуються діяльності ОДА, і голови ОДА мають на них реальний вплив. Передбачається, що оцінка за цими показниками буде проводитися щоквартально. У Кабміні планують затвердити порядок проведення оцінки уже до кінця поточного року.