10.12.2019 — 09:43

Відбулася науково-практична конференція пульмонологічного профілю та нарада відповідальних за кадрову роботу

5 грудня у конференц-залі Державного патологоанатомічного центру провели науково-практичну конференцію «Актуальні питання надання допомоги хворим пульмонологічного профілю». Під час заходу лектори озвучили низку тематичних доповідей. Зокрема, про сучасні вимоги надання допомоги хворим з гострою пневмонією, хронічним обструктивним захворюванням легень згідно з останніми клінічними настановами; про грип та його ускладнення;про кардіологічні прояви хвороб органів дихання; про клініку, діагностику та помилки у тактиці лікування плевритів; про зміни в протоколі лікування бронхіальної астми; про фізіотерапевтичні методи лікування при захворюваннях органів дихання; про тактику лікування при підозрі на саркоїдоз легень та клінічні випадки лікування.

Доповіді читали фахівці ФПДО ВНМУ ім. М. І. Пирогова (завкафедрою педіатрії, акушерства та гінекології, д. м. н., професор Лариса Пипа, доцент кафедри терапії з курсом сімейної медицини, к.м.н. Людмила Ігнатова), КНП «Хмельницька обласна лікарня» (зав. пульмонологічним відділенням, гол. експерт за напрямком «Пульмонологія» Анатолій Алешко, зав. відділенням торакальної хірургії, к.м.н. Іван Чубар, лікар-алерголог, к.м.н. Павло Чорнобровий) та ін.

На завершення конференції всі зареєстровані учасники отримали відповідні сертифікати.

Крім того, 5 грудня у конференц-залі Департаменту охорони здоров’я Хмельницької ОДА провели нараду з працівниками ЗОЗ області, відповідальними за кадрову роботу.Зокрема, про перспективи реформування галузі охорони здоров’я присутніх поінформувала заступник директора ДОЗ – начальник управління фінансово-ресурсного та кадрового забезпечення галузі Наталія Федів. Юридичні аспекти змін в штатних розписах ЗОЗ в умовах реформування галузі роз’яснила головний спеціаліст-юристконсульт ДОЗ ОДА Ірина Третяк.

Про безперервний професійний розвиток лікарів у 2020 році повідомила начальник відділу післядипломної освіти, кадрового забезпечення Департаменту Наталія Ткачук. Актуальні питання атестації лікарів висвітлила провідний спеціаліст відділу післядипломної освіти, кадрового забезпечення ДОЗ Олена Козак. Також присутні мали змогу поставити актуальні запитання та почути вичерпні відповіді на них.

Інна Левінська,
КНП «Хмельницький обласний центр
громадського здоров’я»