11.12.2019 — 15:08

Освітяни Ізяславщини отримали новий шкільний автобус

Сьогоднішній день навчання у опорній школі – Ізяславський навчально-виховний комплекс «Загальноосвітня школа І-ІІІ ст. № 5 ім.О.Онищука, гімназія» розпочався для школярів та колективу із несподіваної і приємної новини: заклад отримав новий шкільний автобус.

Вручаючи директору закладу освіти Любові Бізюк сертифікат на новий автобус та ключі від нього, директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Олег Фасоля зазначив, що  ця подія стала можливою завдяки розумінні владою Ізяславського району важливості та пріоритетності освітньої галузі району. «Саме завдяки кооперації коштів державної освітньої субвенції (70 % вартості) та коштів бюджету Ізяславського району (30 % вартості) і було придбано новий автобус українського виробництва «Атаман D093S2» вартістю 2 млн. 180 тис.грн. Автобус відповідає усім вимогам і нормам України щодо безпечних перевезень дітей», – наголосив Олег Іванович.

Цей транспортний засіб перший на Ізяславщині, який обладнаний спеціальним обладнанням для перевезення осіб із особливими потребами. Крім підвезення школярів до Ізяславського НВК № 5 ним будуть підвозитись діти району до занять в Ізяславському інклюзивно-ресурсному центрі.

Директор школи Любов Бізюк щиро подякувала всім хто доклав зусиль до того, щоб подібного виду автобус  з’явився в районі для забезпечення надання якісних освітніх послуг для усіх школярів, адже діти отримали кращі умови для пересування від дому до школи незалежно від їх фізичного здоров’я.

За матеріалами Ізяславської РДА