12.12.2019 — 11:49

Співпраця з роботодавцями: престур на підприємства Волочищини

У рамках співпраці з органами влади, місцевого самоврядування, роботодавцями та  соціальними партнерами з питань зайнятості, 11 грудня журналісти телеканалів «TV7+», «Перший Подільський» та обласної газети «Подільські вісті» відвідали підприємства міста Волочиськ та Волочиського району.

Під час інформаційної кампанії журналісти знайомились з діяльністю Волочиської районної філії Хмельницького обласного центру зайнятості, спілкувалися з головою Наркевицької ОТГ Любов’ю Гулою, відвідали ТОВ «Наркевицький цукровий завод», завітали до ФОП Савастіян Ольга Олександрівна та ФОП Павенська Людмила Анатоліївна.

В ході престуру журналісти спілкувалися з директором Волочиської районної філії Хмельницького ОЦЗ Олександром Скибою, який розповів про співпрацю з органами місцевої влади та соціальними партнерами, передусім роботодавцями Волочиського району та міста Волочиськ з питань зайнятості населення.

Також представники ЗМІ поспілкувалися з головою Наркевицької об’єднаної територіальної громади  Любов’ю Гулою, яка розповіла про співпрацю з районною філією, в тому числі організацію громадських та інших видів тимчасових робіт на території громади.

Директор ТОВ «Наркевицький цукровий завод» Роман Домбровський зазначив, що для кадрового забезпечення працівниками товариство тісно співпрацює з Волочиською районною філією Хмельницького ОЦЗ. В 2019 році ТОВ «Наркевицький цукровий завод» подав 203 вакансії. «З метою добору претендентів, які відповідають вимогам роботодавця на заявлені вакансії, фахівці районної філії провели аналіз шукачів роботи за конкретними професіями та спеціальностями на повному ринку праці. В результаті – працевлаштовано 201 особу з числа зареєстрованих безробітних, – повідомив О.Скиба. – Для виконання тимчасових робіт було залучено 17 осіб з числа безробітних громадян, які проводили ремонтні та інші підсобні роботи на підприємстві. Також було організовано та укладено 34 договори  на навчання  безробітних під замовлення ТОВ «Наркевицький цукровий завод».

Далі журналісти вели розмову з підприємницею Ольгою Савастіян – колишньою безробітною, яка в листопаді 2018 року, розпочала власну справу. Отримавши одноразову виплату допомоги по безробіттю для організації підприємницької діяльності за сприяння служби зайнятості, пані Ольга відкрила в центрі міста магазин. На сьогоднішній день  ФОП Савастіян О.О. створила  1 нове робоче місце.

Ще одна успішна підприємниця, з якою познайомилися журналісти – ФОП Павенська Людмила Анатоліївна. Пані Людмила – колишня безробітна, яка за направленням служби зайнятості пройшла професійну перепідготовку за професією «Манікюрник» та в червні 2019 року успішно відкрила манікюрний салон. У зв’язку із збільшенням обсягів замовлень, Людмила планує найближчим часом  взяти на роботу найманих працівників.

Хмельницький обласний центр зайнятості