12.12.2019 — 15:19

#Letstalknuclear – використання соціальних мереж в атомній галузі обговорюють цього тижня у МАГАТЕ

Понад 120 представників з 66 країн зібралися на технічну нараду, щоб поділитися досвідом та обговорити роль соціальних мереж для залучення зацікавлених сторін при формуванні ядерних програм. Про роль соціальних мереж при комунікації українських АЕС з громадськістю, органами державної влади, засобами масової інформації розповіла провідний інженер ВРГіЗМІ Юлія Тараторкіна.

Така зустріч фахівців з комунікації та інших зацікавлених осіб з питань використання соціальних медіа проводиться вперше. Адже за словами наукового секретаря заходу Масахіро Тачібана (МАГАТЕ), соціальні мережі стали важливим компонентом у роботі з громадськістю. Вони забезпечують швидке та безпосереднє залучення широкого кола  стейкхолдерів. Для обговорення заходу у соціальних мережах створено хештег #letstalknuclear.

Із зростанням популярності соцмереж у світі, не можна ігнорувати їх вплив на формування громадської думки. Згідно з даними дослідження “Глобальний стан цифрових технологій у 2019 році”, 3,4 млрд. осіб у світі  користується соціальними медіа. Разом з тим з’являються нові виклики та ризики для підприємств, організацій та інституцій ядерної галузі, тому на часі –  оновлення їх комунікаційних стратегій.

Технічна нарада МАГАТЕ проходить з 9 по 13 грудня у Відні. Учасники уже розглянули особливості соціальних мереж для залучення стейкхолдерів для регулюючих органів, операторів, урядових організацій, наукових інститутів та міжнародних організацій. У вівторок обговорювалось формування політики для використання соціальних мереж працівниками галузі, елементи розробки стратегії використання соціальних мереж. Надзвичайно корисним став досвід представників інших галузей, які успішно використовують усі переваги соціальних мереж, а також історії успіху представників ядерної сфери.

Технічна нарада об‘єднала представників різних організацій. Крім основних та панельних сесій, передбачені пленарні обговорення та робота у групах. Таким чином створено найкращі умови для обміну досвідом, щоб надалі удосконалювати представлення ядерної галузі у соціальних мережах.