12.12.2019 — 16:53

На Деражнянщині відкрили ресурсні кімнати та медіатеку для дітей з особливими освітніми потребами

10 грудня відбулася важлива подія в Деражнянському районі. В Деражнянській ЗОШ №2 та Лозівській ЗОШ відкрили ресурсні кімнати для дітей з інклюзивною формою навчання та медіатеку в Деражнянській ЗОШ №3.

Проекти облаштування шкіл ресурсними кімнатами та медіатеками для європейських країн вже давно стали нормою. Ресурсна кімната – це окремий спеціально облаштований клас для дітей із особливими освітніми потребами, де вони навчаються за індивідуальним планом розвитку у супроводі корекційного педагога, – навчальна, соціально-побутова, ігрова зона та зона відпочинку. Ресурсна кімната обладнана сучасним комп’ютерним обладнанням. У ній також є різні засоби для отримання дитиною повсякденних навичок, соціально-побутового орієнтування, корекційні та наочні засоби для розвивальних занять. Модульні меблі дозволяють по-різному формувати робочі зони – індивідуальні та для роботи в групах.

Основна цільова група – діти з інвалідністю, які навчаються за інклюзивною та індивідуальною формою навчання. А взагалі ці кімнати в школі будуть корисними для усіх учнів.

На відкритті об’єктів були присутні директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Олег Фасоля, та районні керівники, які привітали присутніх дітей та педагогів з такою важливою подією не тільки в житті даних навчальних закладів, а й у житті всього району.

Хочеться відзначити, що районна влада приділяє велику увагу адаптації дітей з особливими в потребами до успішного життя в соціумі та виявляє особливу турботу про дітей різних категорій, дбає про їх всебічний розвиток, відпочинок та навчання.  Для цього відкрито комунальний заклад «Інклюзивно-ресурсний центр» в місті Деражня.

За інформацією Деражнянської райдержадміністрації