13.12.2019 — 18:22

Мінсоцполітики ініціює зміни, що дозволять пільговикам переходити на готівкову форму впродовж всього опалювального сезону, а не обмежуватись датою до 15 жовтня

Мінсоцполітики ініціює зміни, що дозволять пільговикам переходити на готівкову форму впродовж всього опалювального сезону, а не обмежуватись датою до 15 жовтня. Про відповідні зміни до порядку надання пільг розповів сьогодні заступник Міністра соціальної політики Віталій Музиченко.

“Зараз це рішення проходить погодження з Кабміном, щоб з 1 січня 2020 року ті, хто хоче перейти на готівкову форму субсидій – могли це зробити будь-коли. Для максимального поширення інформації ми на сайті Мінсоцполітики розмістимо дорожню картку процесу та розповсюдимо по усіх регіональних управліннях соцзахисту, щоб кожен пільговик міг прийняти зручне для себе рішення”, – сказав Віталій Музиченко.

Довідково

Станом на початок цього року на житлово-комунальні субсидії бюджетом передбачено 55,1 млрд грн, після перерозподілу у травні поточного року суму було скориговано 47,5 млрд грн, яка повністю перекриває потреби пільговиків. При цьому лише 6% заявникам відмовлено в отриманні субсидії, всього подали заяв з травня 2019 року майже 1 млн 300 осіб.