16.12.2019 — 11:54

У грудні поточного року управлінням виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Хмельницькій області направлено 23,5 млн грн на виплату лікарняних і декретних

З початку грудня управлінням виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Хмельницькій області профінансовано виплати матеріального забезпечення застрахованим особам на суму 23,5 млн гривень.

На виплату допомог по тимчасовій втраті працездатності і по вагітності та пологах Фондом соціального страхування України направляються всі наявні ресурси. Кошти надходять на рахунок Фонду по мірі сплати єдиного внеску страхувальниками та подальшого здійснення розподілу і перерахування частки від ЄСВ у розмірі 9,37% Казначейською службою.

Так, станом на сьогодні управлінням виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Хмельницькій області направлено:
– на допомогу по тимчасовій непрацездатності – 16,4 млн грн;
– на допомогу по вагітності і пологах – 7,0 млн грн;
– на допомогу на поховання – 0,1 млн грн.

Наразі видатки на оплату матеріального забезпечення профінансовано за заявами-розрахунками, поданими страхувальниками до 13 листопада 2019 року включно.

Постановою Кабінету Міністрів України від 27 листопада 2019 року № 957 внесено зміни до бюджету Фонду соціального страхування України на 2019 рік за статтею видатків «Матеріальне забезпечення та соціальні послуги», яка була збільшена на суму 1,37 млрд гривень. Корегування відбулось у зв’язку із перевиконанням плану по сплаті ЄСВ страхувальниками.