20.12.2019 — 10:36

Питаннями технічної співпраці та інвестиційними проектами цікавилися представники китайських компаній на Хмельницькій АЕС

19 грудня цього року з черговим візитом Хмельницьку АЕС відвідали представники китайських компаній CNNP, JNPC корпорації CNNC – найбільшої ядерної державної компанії Китаю. У рамках візиту відбулася технічна нарада з провідними фахівцями Хмельницької АЕС з питань модернізації генераторів енергоблоків ВВЕР – 1000 та реалізації проекту щодо спорудження Х/3, Х/4.

З технічними характеристиками генераторів, які функціонують на АЕС України та на ВП ХАЕС зокрема, ознайомив китайських колег заступник головного інженера з електрообладнання, систем контролю та управління ВП ХАЕС Олександр Копійко. Він також розповів про стан справ щодо модернізаційно-відновлювальних робіт турбогенератора на першому енергоблоці.

Інформацію щодо питання добудови третього та четвертого енергоблоків надав представникам китайських компаній заступник генерального директора з капітального будівництва ВП ХАЕС Олег Рахлінський, який розповів про основні етапи підготовчих робіт.

У рамках програми перебування іноземні фахівці також оглянули машинну залу енергоблока №1 та побували на будівельному майданчику Х/№, Х/4.

 

Довідково

Відокремлений підрозділ «Хмельницька атомна електростанція» Національної атомної енергогенеруючої компанії «Енергоатом» – найпотужніше підприємство Хмельниччини.

Детальніше: www.xaec.org.ua ,  www.facebook.com/khnpp.