23.12.2019 — 17:48

Дороги в Кам’янці-Подільському стануть безпечнішими

Верховна Рада ратифікувала фінансову угоду між Україною та Європейським інвестиційним банком і дала старт проєкту “Підвищення безпеки автомобільних доріг в містах України”. Фінансова угода передбачає надання Україною державної гарантії Європейському інвестиційному банку щодо забезпечення реалізації Закону «Підвищення безпеки автомобільних доріг в містах України». Окрім Львова, Одеси, Дніпра, Харкова та Києва, до переліку міст, де буде реалізовуватися проєкт, увійшов і Кам’янець-Подільський.

Передбачається, що в цих містах з’являться нові перехрестя, сучасні зупинки, обладнані wi-fi, інтерактивні табло та інтелектуальні системи управління дорожнім рухом. Детальнішу інформацію можна дізнатися за посиланням.

Такі заходи в результаті мають зробити дороги більш безпечними, зокрема зменшити кількість аварій, травм та смертей в ДТП. Загалом очікується, що мешканці міст зможуть безпечно їздити на велосипедах, ходити пішки, менше користуватимуться приватним транспортом, а громадського не доведеться чекати довго.

Джерело