24.12.2019 — 19:07

Відбувся аукціон з продажу земельних ділянок

24 грудня у приміщенні обласної державної адміністрації відбувався аукціон з продажу земельних ділянок, на якому були презентовані земельні ділянки із Старосинявського, Городоцького та Красилівського району.

Перший аукціон щодо реалізації прав оренди земель водного фонду(ставків) У Хмельницькій області відбувся в 2013 році. Земельні торги проводяться у формі аукціону, за результатами проведення якого укладається договір купівлі-продажу, оренди, суперфіцію, емфітевзису з учасником (переможцем) земельних торгів, що запропонував найвищу ціну за земельну ділянку, при продажу, або вищу плату за користування нею, зафіксовану в ході проведення земельних торгів.

Відповідно до ст. 135 Земельного кодексу України, організатором земельних торгів є фізична або юридична особа – власник земельної ділянки, орган виконавчої влади, орган місцевого самоврядування, що здійснює реалізацію права державної чи комунальної власності на земельні ділянки, або державний виконавець у разі виконання рішень, що підлягають примусовому виконанню в порядку, передбаченому Законом України «Про виконавче провадження», які уклали з виконавцем земельних торгів договір про проведення земельних.

Учасником земельних торгів є фізична або юридична особа, яка подала виконавцю земельних торгів документи, сплатила реєстраційний та гарантійний внески, зареєстрована у книзі реєстрації учасників земельних торгів і відповідно до Закону може набувати право власності чи користування земельною ділянкою, яка виставляється на земельні торги.

Під час аукціону було реалізовано усі заявлені земельні ділянки водного фонду.

За інформацією Департаменту природних ресурсів
та екології облдержадміністації