13.01.2020 — 19:09

Веб-сайт Хмельницької ОДА увійшов до переліку веб-сайтів місцевих органів влади із максимальним показником інформаційної прозорості

Держкомтелерадіо провів моніторинг інформаційного наповнення у другому півріччі 2019 року офіційних веб-сайтів центральних та місцевих органів виконавчої влади. Загалом проаналізовано 61 веб-сайт центральних органів виконавчої влади (15 міністерств і 46 інших ЦОВВ), а також 25 офіційних веб-сайтів місцевих органів виконавчої влади (24 обласних та Київської міської державних адміністрацій).

Максимальний показник інформаційної прозорості (100/%) мають веб-сайти Адміністрації Державна прикордонна служба України та Державна служба України з лікарських засобів та контролю за наркотиками, а серед місцевих органів влади – веб-сайти Дніпропетровської обласної державної адміністрації, Івано-Франківської обласної державної адміністрації, Хмельницької обласної державної адміністрації, Волинської обласної державної адміністрації, Закарпатської обласної державної адміністрації, Рівненської обласної державної адміністрації, Херсонської обласної державної адміністрації.

Станом на 23.12.2019 повністю виконали вимоги нормативно-правових актів щодо забезпечення доступності інформації для користувачів з порушеннями зору та слуху 63,93 % центральних органів виконавчої влади та 84 % місцевих органів виконавчої влади.

Протягом квітня–червня 2020 року Держкомтелерадіо проведе черговий моніторинг інформаційного наповнення офіційних веб-сайтів органів виконавчої та оприлюднить його результати на початку липня 2020 року.

Нагадаємо, що моніторинг здійснюється кожні півроку на виконання постанови Кабінету Міністрів України від 29.08.2002 № 1302 «Про заходи щодо подальшого забезпечення відкритості у діяльності органів виконавчої влади» та згідно з Порядком проведення Держкомтелерадіо моніторингу інформаційного наповнення офіційних веб-сайтів органів виконавчої влади, затвердженим наказом Державного комітету телебачення і радіомовлення України від 08.06.2015 № 118, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 25.06.2015 за № 759/27204.

Мета моніторингу – оцінити рівень інформаційного наповнення офіційних веб-сайтів центральних органів виконавчої влади, обласних та Київської міської державних адміністрацій відповідно до вимог нормативно-правових актів, які регламентують розміщення певних видів інформації на веб-сайтах.

Ознайомитись з результатом моніторингу та аналітичною довідкою можна за посиланням .