17.01.2020 — 15:56

Дмитро Габінет поспілкувався з керівниками центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги

Сьогодні голова облдержадміністрації Дмитро Габінет провів робочу зустріч із керівниками центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги Наталією Стьопіною і Григорієм Гоцьким. У ході спілкування посадовці обговорили результати роботи системи безоплатної правової допомоги на Хмельниччині, проблемні питання та шляхи їх вирішення.

Учасники зустрічі обговорили можливості організації спільних виїздів фахівців структурних підрозділів обласної державної адміністрації та центрів безоплатної правової допомоги у віддалені населені пункти з метою проведення консультацій громадян. Окремо розглянули питання проведення навчань для фахівців центрів щодо новацій у законодавстві та їх впровадження, а також налагодження співпраці з органами виконавчої влади на місцях, аби якомога більше мешканців області дізналися про можливість отримати безоплатну правову допомогу.

Дмитро Габінет зауважив, що центри безоплатної правової допомоги виконують дуже важливу функцію, адже саме вони допомагають захистити свої права та отримати безкоштовну кваліфіковану юридичну допомогу таким найбільш незахищеним верствам населення, як пенсіонери, люди з інвалідністю, діти-сироти, ветерани, біженці та інші категорії, що потребують особливої уваги держави.  Очільник адміністрації запевнив, що з боку облдержадміністрації  фахівці центрів БПД завжди матимуть усебічне сприяння у їх роботі.