20.01.2020 — 13:42

Батьківське серце – в пам’ять про загиблих Героїв

Ці дні особливі для усіх українців, адже п’ять років тому вся країна, затамувавши подих, стежила за героїчною обороною Донецького аеропорту. Наші воїни-кіборги, не шкодуючи життя, протистояли ворогу. І вони вистояли! Не вистояв бетон… Найзапекліші бої за Донецький аеропорт точилися з 16 по 22 січня. Їх героїчний подвиг та подвиг усіх захисників незалежності та територіальної цілісності нашої держави, що віддали життя у боротьбі з російським агресором, вшановують цими днями в усіх куточках України.

18 січня церемонія вшанування пам’яті загиблих героїв в російсько-українській війні відбулася в приміщені Хмельницького академічного музично – драматичного театру ім.М.Старицького. Захід ініційовано військово-цивільною спілкою «Бойове братерство», управлінням культури, національностей, релігій та туризму облдержадміністрації за підтримки Центру допомоги учасникам АТО в Хмельницькій області та ВГО «Ветеранське братство». Від облдержадміністрації участь в заході взяла керівник апарату облдержадміністрації Оксана Самолюк.

Звертаючись до родин загиблих Героїв, Оксана Миколаївна зазначила, що пам’ять про українських військовиків, що поклали голови, виконуючи свій громадянський та військовий обов’язок, завжди житиме у серцях українців, адже саме вони тоді дорогою ціною власного життя зупинили російського агресора. Саме завдяки їм ми сьогодні живемо у вільній та незалежній державі. Їм ми завдячуємо можливістю навчатися, працювати, радіти життю. Без їх  жертви сьогодні, можливо, не було б України, наголосила посадовиця.

Особливий подарунок приготували організатори заходу для тих, хто втратив у цій війні батьків. Дітям загиблих Героїв вручили почесну відзнаку медальйон – оберіг «Батьківське серце». Срібні кулони у вигляді серця отримали 112 дітей загиблих Героїв з Хмельницького.