24.01.2020 — 09:59

Досягнення спортсменів з міста-супутника Хмельницької АЕС

Спортсмени міста-супутника Хмельницької АЕС заслужено входять до когорти найкращих не лише в Україні, а і успішно виступають на світовій арені. Свідчення тому – високі результати продемонстровані протягом 2019 року в різних видах спорту.

Із найкращих досягнень – «золото» чемпіонатів світу і Європи серед самбістів до 20 років та «срібло» Кубку Європи і «бронза» чемпіонату Європи вихованця Комплексної дитячо-юнацької спортивної школи (КДЮСШ), яка знаходиться у підпорядкуванні первинної профспілкової організації (ППО) Хмельницької АЕС, Ярослава Давидчука. На Чемпіонаті України з бойового самбо серед юніорів відзначилися також вихованці КДЮСШ Дмитро Руй та Микола Сидор, які посіли друге та третє місця у своїх вагових категоріях. На Кубку України з боротьби самбо серед чоловіків посіли другу та третю сходинку нетішинські самбісти Олександр Брус та Тарас Кравчук. Підтягуються до дорослих і юні спортсмени, які на Чемпіонаті України з боротьби самбо також серед призерів. Тренує спортсменів знаний у спортивній еліті заслужений тренер України Геннадій Горохов.

Футболісти міста-супутника достойно виступають у відомих спортивних клубах. Серед вихованців тренера Володимира Возьного, який виховав не одне покоління футболістів такі відомі гравці, як Віталій Косовський, Валерій Федорчук, до яких нещодавно приєднався і Олексій Хахльов. На торішньому молодіжному Чемпіонаті світу збірна України стала чемпіоном, у складі якої грав уродженець Нетішина. Олексію було присвоєно звання майстра спорту, а його першому тренеру звання «Заслужений тренер України».

Успішним був спортивний сезон і для фехтувальників. Зокрема, друге місце на Чемпіонаті України серед чоловіків посів нетішинець Дмитро Пундик. З гарними результатами завершили минулорічний сезон Дмитро Колобаєв та Катерина Савчук, які посіли перше та третє місця на Чемпіонаті України з фехтування на шаблях серед юніорів. У командному складі Катерина Савчук, також стала призером Кубку України та за результатами минулорічного спортивного сезону зарахована до резервного складу збірної України. Тренує юну фехтувальницю Віталій Цисарук.

Окрім спортсменів КДЮСШ, є чим пишатися і вихованцям спортивного клубу «Вершина», що демонстрували протягом сезону стабільно високі результати. Зокрема, Катерина Педько і Вікторія Нікітіна, які посідають першу та другу позицію у загальному Всеукраїнському рейтингу, та Ярослав Кондратюк, який також у трійці лідерів, входять до складу збірної України.

Попереду новий спортивний сезон і вже найближчим часом буде нагода продемонструвати свою майстерність на Всеукраїнських змаганнях у фехтувальників та скелелазів. Успіхів та нових звитяг спортсменам та їхнім наставникам!