24.01.2020 — 09:03

У Мінветеранів напрацьовують нові варіанти забезпечення ветеранів житлом

23 січня голова облдержадміністрації Дмитро Габінет та представники структурних підрозділів облдержадміністрації взяли участь у всеукраїнській селекторній нараді з Міністерством у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України, присвяченій питанням соціального захисту ачасників АТО, ООС та внутрішньо переміщених осіб. Перший заступник Міністра у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Антон Колумбет, який проводив нараду, зокрема, підняв ряд питань щодо забезпечення ветеранів житлом.

«Ми повинні розглядати та реалізовувати всі можливі варіанти забезпечення ветеранів житлом, впроваджувати спільні проєкти, співфінансування, іпотеки, тощо. Головне досягти результату і зробити це не через десятиріччя, а вже зараз, в найближчі терміни», – наголосив Перший заступник.

Під час наради розглянули різні моделі, зокрема за принципами співпраці органів місцевого самоврядування і забудовників із координуванням процесом Мінветеранів. Продовження цьогоріч програми пільгового кредитування, яка вже була реалізована минулого року, як пілотний проєкт Мінветеранів та Мінрегіону. Також обговорили 280 Постанову, яка розповсюджуються на учасників бойових дій, які також є ВПО.

«У кількох регіонах є вдалі проєкти, які роблять ветеранські об’єднання спільно із приватними забудовниками. Зокрема в Івано-Франківську саме завдяки такій співпраці вже вдалось забезпечити кількасот ветеранів квартирами, без залучення бюджетних коштів. Пропоную вивчити цей досвід і надати пропозиції щодо його масштабування і на решту регіонів», – зазначив Антон Колумбет.

Джерело