24.01.2020 — 12:06

На Хмельниччині триває масштабна інформаційно-роз’яснювальна кампанія щодо детінізації зайнятості у сфері торгівлі товарами та послугами

«Стажуюсь, завтра оформлять, я лише на годинку», – з такими поясненнями зіштовхнулися представники Управління Держпраці у Хмельницькій області, коли з інформаційними листівками про офіційне працевлаштування навідалися до суб’єктів господарювання, що здійснюють діяльність у сфері торгівлі, тимчасового розміщення та організації харчування. А от у кого документи у порядку та люди працюють на законних підставах – самі відкривали двері та запрошували гостинно.

Відвідування носять інформаційно-роз’яснювальний характер, які проводяться на виконання доручення Прем’єр-міністра України Олексія Гончарука про вжиття заходів щодо детінізації зайнятості у сфері торгівлі товарами та послугами.

Керівників та працівників суб’єктів господарювання, що здійснюють діяльність у сфері торгівлі, тимчасового розміщення та організації харчування інформують про неприпустимість допуску до роботи працівників без оформлення трудових відносин.

Роботодавцям надається можливість та час на виконання усіх законодавчих норм щодо офіційного працевлаштування найманих працівників, а саме до завершення кампанії – до 31 січня. Однак, з першого лютого розпочнеться інспекційна кампанія. За результатами якої порушники притягуватимуться до відповідальності. Зокрема, за кожного неоформленого працівника законом передбачена штрафна санкція у розмірі 30-ти мінімальних заробітних плат, яка з першого січня 2020 року становить  141 тисячу 690 гривень.