31.01.2020 — 18:47

Боротьба з нелегальними АЗС триває

Сьогодні голова адміністрації Дмитро Габінет провів чергове засідання міжвідомчої регіональної робочої групи зі сприяння у боротьбі із нелегальним обігом і роздрібною торгівлею пальним у Хмельницькій області.

Станом на 29.01.20 в області перевірено 60 АЗС, з них припинено діяльність на 46 (по 14 АЗС не підтверджено нелегальну торгівлю пальним). Розпочато 4 адміністративних та 6 кримінальних проваджень, добровільно демонтовано 19 АЗС, примусово – 23. Вилучено 79,9 тонн паливно-мастильних матеріалів на суму 1700,6 тис.грн. та обладнання на суму понад 3 млн. грн. Наразі ще по 3 АЗС відповідними службами відбувається перевірка.

Поряд з цим, перший заступник голови адміністрації Роман Примуш повідомив, що за даними Нафтогазової Асоціації України станом на 29.01.2020 року на території області виявлено 1 нелегальну АЗС (м. Хмельницький, вул.. Курчатова, 14). Відтак, було здійснено перевірку АЗС за вказаною адресою. В результаті чого діяльність АЗС припинена, реалізація палива не здійснюється.

Роман Борисович зазначив, що в подальшому відповідними службами буде здійснюватися моніторинг на предмет можливого повторного відкриття вже виявлених нелегальних АЗС.

Принагідно, голова адміністрації повідомив членам робочої групи про нові завдання поставлені Президентом України та Прем’єр міністром перед обласними адміністраціями. Зокрема, подальша робота буде спрямована на виявлення незаконних місць випалювання лісу, підпільного видобутку піску та інших корисних копалин.

Відтак, робоча група буде переформатована у нову, яка працюватиме над озвученими напрямками.