03.02.2020 — 16:50

В облдержадміністрації обговорили питання добудови проблемних об’єктів житлового будівництва

Сьогодні під керівництвом заступника голови адміністрації Сергія Ткачука відбулося засідання робочої групи зі сприяння належній організації роботи щодо завершення добудови проблемних об’єктів житлового будівництва.

На порядок денний було винесено питання щодо розгляду звернення громадян-членів ЖБК з будівництва 2-ої черги житлового будинку по вул. Тернопільська, 12а у м.Хмельницький стосовно проблем з отримання побудованого житла у власність.

До участі в нараді були запрошені керівники окремих структурних підрозділів ОДА, представник забудовника та люди, які придбали житло у даному будинку.

За словами заявників, відповідно до договору будинок мав бути зданий ще у І кварталі 2018 року. Проте, забудовник затримує здачу будинку аргументуючи це тим, що людям необхідно сплати ще понад 2 млн.грн. за виконанні ним роботи.

Інвестори розповідають, аби вирішити це питання мирним шляхом неодноразово збиралися на збори, де були присутні представники міської влади, ДАБІ та забудовника. Попри це, питання звідки виникла така сума і чому кожного разу забудовник відтягує питання здачі будинку залишається відкритим.

В свою чергу, незалежний експерт пояснив, що наразі у забудовника відсутній перелік окремих дозвільних документів. За її словами, на їх отримання та впорядкування необхідно орієнтовно два місяці, тільки після цього будинок буде зданий в експлуатацію.

Заслухавши представника забудовника та громадян-членів ЖБК вирішено до кінця лютого привести у відповідність необхідні документи та зібрати збори за участю представників обласної та міської влади, інвесторів та забудовника.

Також забудовник має підготувати кошторисну документацію, де чітко буде розписано суму у 2 млн.грн. за виконанні ним роботи, яку він додатково хоче отримати.

Підсумовуючи, Сергій Петрович зазначив, що зі сторони обласної влади люди отримають усю необхідну допомогу, але поряд з цим, має бути досягнутий компроміс між забудовником і інвесторами.

«Без переговорного процесу і компромісу ви не знайдете  шляхів вирішення цього питання, бо це є господарські відносини між кооперативом і людьми», – додав посадовець.