05.02.2020 — 16:10

На селекторній нараді обговорено «План та інструменти перевірок землекористування»

Сьогодні, 05 лютого, в рамках проведення селекторних нарад під головуванням заступника Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тараса Висоцького відбулася онлайн – нарада з регіонами.

У нараді взяли участь радник голови ОДА Олексій Лисюк, директор Департаменту агропромислового розвитку ОДА Олег Омелянюк, заступник начальника Головного управління Держгеокадастру у Хмельницькій області Олександр Вжешневський, начальник Головного управління Держпродспоживслужби в області Василь Грушко та інші запрошені.

Як зазвичай, відео-нарада проходила з двох окремих блоків. Під час першої частини наради обговорили «План та інструменти перевірок землекористування». Тарасом Висоцьким була представлена презентація проекту «Відкрита земля». Даний проект розроблений з метою забезпечення прозорого моніторингу земель, статистики вирощування сільськогосподарських культур, справедливого конкурентного середовища, унеможливлення корупційних схем, цивілізованого ринку землі.

Важливим інструментом перевірок землекористування є застосування часових рядів супутникових даних, які дають можливість контролювати використання земельних ділянок, прогнозувати урожайність сільськогосподарських культур.

Також під час наради було обговорено виконання плану заходів щодо реалізації Стратегічного плану діяльності Держгеокадастру «Кадастр 2.0 Прозорість. Доступність. Інновації.» затвердженого наказом Держгеокадастру від 16.12.2019 року № 343, за напрямом інспекційна діяльність, що дасть можливість посилити контроль за охороною земель з метою недопущення негативних екологічних наслідків.

У другому блоці онлайн-наради обговорювалися питання щодо ситуації з грипом птиці та зміни в законодавстві стосовно фіто санітарного контролю.