07.02.2020 — 16:59

В Україні запрацювала Програма «Доступних кредитів 5-7-9%» під рекордно низький відсоток

3 лютого 2020 року Уряд дав старт Державній програмі «Доступні кредити 5-7-9%». Ця Програма передбачена для створення і розширення власного мікро- та малого бізнесу під рекордно низький відсоток — 5, 7 або 9% на суму до 1,5 млн грн строком до 5 років.

У 2020 році на Програму вже виділено 2 млрд грн. За рік це дозволить видати понад 50 тисяч доступних кредитів, створити до 90 тисяч нових робочих місць і залучити близько 2 млрд грн внутрішніх інвестицій у сферу малого бізнесу.

Діятимуть три можливі ставки кредитування – 5%, 7% або 9%, які залежатимуть від розміру бізнесу (до 25 млн грн річної виручки або від 25 до 50 млн грн) та строку його діяльності (до 12 місяців, понад 12 місяців). Додатково ставка кредитування знижуватиметься на 0,5% річних за кожного найманого працівника, але не менше ніж до 5% річних.

Фактичне кредитування здійснюватиметься партнерами Програми: «ПриватБанк», «Ощадбанк», «Укргазбанк» та «Укрексімбанк».

Очікується, що Державна програма «Доступні кредити 5-7-9%» сприятиме розширенню діяльності мікро та малого бізнесу, їхньому виходу з “тіньового” сектору економіки, створенню нових робочих місць, імпортозаміщенню та поверненню трудових мігрантів. Впровадження Програми здійснюватиме Фонд розвитку підприємництва при Міністерстві фінансів України.

Також в рамках програм державної підтримки для підприємців-початківців буде можливість пройти безкоштовне навчання, щоб підвищити свої бізнес-компетенції та покращити перспективу створення успішного бізнес-проекту.

Докладніше про Державну програму можна дізнатися на сторінці 5-7-9.gov.ua

Як взяти участь у програмі

Інфографіка 5-7-9