12.02.2020 — 08:37

Дмитро Габінет у столиці презентував перелік об’єктів, які плануються побудувати за програмою Президента України «Велике будівництво»

11 лютого під керівництвом Президента України Володимира Зеленського проведено захід «Зшити Україну: безпека, будівництво, фінансування» у Державному агентстві автомобільних доріг.

Хмельниччину на заході представляв голова обласної державної адміністрації Дмитро Габінет.

«Менше ніж за три тижні — 1 березня стартує президентська програма «Велике будівництво. Усі необхідні механізми для початку будівництва Урядом створені», – сказав Прем’єр-міністр Олексій Гончарук під час заходу.

Він також додав, що в цьому році Уряд спільно з Укравтодором планують побудувати або відремонтувати мінімум 4 тис. км доріг. На це у 2020 році виділили безпрецедентну в історії України кількість грошей — рекордні 85 млрд грн.

Президент Володимир Зеленський також зазначив, що цього року почнеться принципово новий підхід до будівництва доріг в країні. «Довгі роки у нашій країні існував так званий успішний стартап, завдяки якому деякі чиновники побудували собі не один маєток. Цей стартап називається ямковий ремонт. Він повинен піти в минуле. Ми говоримо про будівництво та капітальний ремонт доріг. У загальному обсязі робіт вони мають становити не менше 80%», – сказав Президент Володимир Зеленський.

Під час заходу керівники регіонів мали можливість представити проєкти великого будівництва заплановані на 2020 рік.

Звітуючи про заплановану роботу, Дмитро Габінет проінформував, що цьогоріч в рамках програми Президента України «Велике будівництво» в області планується побудувати або відремонтувати такі об’єкти як:

11 шкіл, з них 3 нових проекти і 8 добудова існуючих;

1 дитячий садок (добудова існуючого);

10 приймальних відділень лікарень (добудова існуючих);

3 стадіони (добудова існуючих);

Також планується відремонтувати 262, 54 км доріг. З них 137,24 км дороги місцевого значення та 125, 3 км дороги державного значення.