13.02.2020 — 17:15

В Хмельницькій області видали перший дешевий кредит під 5-7-9%

Сьогодні видано перший пільговий кредит в межах державної програми дешевих кредитів під 5-7-9% річних на створення та розвиток малого бізнесу. Про це повідомив перший заступник голови обласної державної адміністрації Роман Примуш.

«На Хмельниччині запрацювала державна програма «Доступні кредити 5-7-9%», ініційована Президентом та Кабінетом Міністрів України. Планується, що ця ініціатива посилить конкурентоспроможність вітчизняного мікро- і малого бізнесу, буде сприяти створенню нових робочих місць та поверне людей, які свого часу виїхали за кордон на роботу», – зазначив Роман Борисович.

Першим таким кредитом скористався фізична особа – підприємець з м. Полонного Хмельницької області. Підприємець займається виробництвом виробів з бетону, гіпсу та цементу.

Нагадаємо, що з 3 лютого 2020 року Уряд дав старт Державній програмі «Доступні кредити 5-7-9%». Ця Програма передбачена для створення і розширення власного мікро- та малого бізнесу під рекордно низький відсоток — 5, 7 або 9% на суму до 1,5 млн грн строком до 5 років.

У 2020 році на Програму вже виділено 2 млрд грн. Фактичне кредитування здійснюватиметься партнерами Програми: «ПриватБанк», «Ощадбанк», «Укргазбанк» та «Укрексімбанк».