17.02.2020 — 11:23

Марина Бех-Романчук: третій етап світової легкоатлетичної серії- третя перемога                   

Хмельничанка Марина Бех-Романчук зміцнила лідерські позиції у турі World Athletics Indoor Tour 2020. 15 лютого  в легкоатлетичному манежі шотландського міста Глазго вона впевнено виграла змагання Muller Indoor Grand Prix Glasgow 2020 в стрибках у довжину, двічі приземлившись у найкращих (третій і п’ятій) спробах на позначці 6,90 метрів.

На другій та третій позиціях розмістились шведка Хадді Сагнія (6,53м) та британка Жасмін Саверс (6,47м) відповідно. У заключному шостому стрибку Марина подолала омріяний 7- метровий рубіж, проте судді не зафіксували результат, так як він був продемонстрований з невеликим заступом. Прикро, адже напередодні – 14 лютого, чемпіонка світу  Малайка Міхамбо з Німеччини на змаганнях ISTAF Indoor 2020 в Берліні встановила особистий рекорд у приміщенні (7,07м), який вивів її у лідери зимового сезону в світі, і змістила на другу позицію хмельничанку.

Попереду в них ще будуть старти. А поки що після трьох перемог в Карлсруе, Торуні та Глазго Марина з максимальною сумою очок (30) практично забезпечила собі перемогу світової серії World Athletics Indoor Tour 2020. Заключний етап цих престижних змагань для стрибунок у довжину відбудеться 19 лютого  в місті Левін (Франція).

Стрибунка у висоту дніпрянка Ярослава Магучіх також прибула до Глазго фавориткою змагань. Для того, щоб виграти етап, їй вистачило 1,93 м. Наступну висоту (1,96 м) українка пропустила, а 1,98 м цього вечора подолати не вдалося. Магучіх була переможницею і попереднього етап у Карлсруе, де встановила світовий юніорський рекорд у приміщенні – 2,02 м. Талановитий 19-річний спортсмен зі Швеції знову порадував своїх шанувальників: Арманд Дуплантіс тиждень тому у Торуні побив світовий рекорд в стрибках з жердиною, стрибнувши на 6,17 м, а в Глазго поліпшив його ще на один сантиметр, з першої спроби подолавши 6,18 м.

 

Віктор Флентін