16.02.2020 — 11:36

Юннати та учні Хмельниччини – фіналісти Третього Всеукраїнського турніру юних хіміків імені академіка В. В. Скопенка

Нещодавно хіміко-технологічним факультетом Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут ім. Ігоря Сікорського», хімічним факультетом Київського національного університету ім. Тараса Шевченка та агробіологічним факультетом Національного університету біоресурсів і природокористування України, спільно з Національним еколого-натуралістичним центром учнівської молоді МОН України, за підтримки Союзу хіміків України проведено Третій Всеукраїнський турнір юних хіміків імені академіка В. В. Скопенка для учнів 9-11-х класів закладів загальної середньої та позашкільної освіти.

Поряд з іншими областями, учнівська молодь закладів освіти Хмельницької області активно долучилися до участі у турнірі, а найбільш успішніші учні та юннати стали фіналістами його очного етапу в м. Києві.

Турнір проводився з метою надання можливості учнівській молоді спробувати свої сили у вирішенні цікавих, дослідницьких, експериментальних завдань з хімії, отримати оцінку своїх знань і умінь.

За результатами змагань у фіналі очного етапу Всеукраїнського турніру юних хіміків імені академіка В. В. Скопенка та підсумкового рішення, журі нагородило дипломами Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді Міністерства освіти і науки України учнів і юннатів із закладів освіти м. Славути, м. Нетішина та м. Дунаївців:

– Гуменюк Вікторію Сергіївну, ученицю 10 класу загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 1 м. Славути (60 балів);

– Кучер Дарину Павлівну, ученицю 9 класу,вихованку гуртка юннатів комунального закладу Дунаєвецької міської ради «Станція юних натуралістів» (41 бал);

– Васильчишину Анастасію Степанівну, ученицю 10 класу загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 1м. Нетішина(34 бали).

Національний еколого-натуралістичний центр учнівської молоді Міністерства освіти і науки України нагородив їх педагогів грамотами за підготовку фіналістів та активну участь у очному етапі Турніру і надав кожному з них індивідуальний Сертифікат за успішне проходження ними тренінгу «Академія педагога» на базі провідних університетів України:

– Коритовській Юлії Анатоліївні, вчителю хімії загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 1м. Нетішина, вчителю вищої категорії, старшому учителю;

– Лук’янчук Галині Григорівні, вчителю хімії загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 1 м. Славути, вчителю вищої категорії, старшому вчителю;

– Ярушинській Світлані Вікторівні, керівнику гуртків комунального закладу Дунаєвецької міської ради «Станція юних натуралістів».

Організатори висловили вдячність керівникам Департаменту освіти і науки Хмельницької ОДА, керівникам і педагогічним працівникам закладів позашкільної та загальної середньої освіти Хмельниччини за здійснення ними організаційних заходів щодо залучення учнівської молоді регіону до участі у проведені Всеукраїнського турніру юних хіміків імені академіка В.В. Скопенка.

Вітаємо юних фіналістів турніру і їх педагогів-наставників з успішною участю у його очному етапі та бажаємо їм нових цікавих знань і результативних досліджень в галузі хімічних наук під керівництвом педагогів та науковців, творчого натхнення, наснаги і перемог в еколого-натуралістичних конкурсах та інших заходах.

 

 За матеріалами  Хмельницького ОЕНЦУМ