17.02.2020 — 17:19

Школи Хмельницької області мають унікальну можливість долучитись до проєкту «Вивчай та розрізняй: інфо-медійна грамотність»

Учителі-учасники проєкту пройдуть навчання з інфомедійної грамотності та одержать матеріали для інтеграції відповідних навичок у свої уроки. Ціль проєкту – навчити учнів критично сприймати інформацію, протидіяти маніпуляціям, усвідомити цінність високоякісної інформації в контексті шкільної освіти.

Рада міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX) у рамках загальнонаціонального проєкту «Вивчай і розрізняй: інфо-медійна грамотність»запрошує до участі школи з районних центрів, ОТГ, селищ, сіл, міст і містечок із усіх регіонів України (крім обласних центрів). На сьогодні у проєкті бере участь уже 400 шкіл і понад 1100 вчителів з  усіх обласних центрів України.

До участі у конкурсі запрошуються вчителі, які викладають історію у 8-10 класах, українську мову та літературу у 8-9 класах і мистецтво у 9 класі. При відборі учасників організатори віддаватимуть перевагу заявкам від колективу вчителів зазначених предметів, які бажають долучитись до проєкту та на їхню мотивацію.Відібрані школи та їх колективи отримають від команди проєкту підтвердження про проходження конкурсного відбору. До вересня 2020 року нові вчителі-учасники проєкту пройдуть спеціальне навчання з інтеграції інфомедійної грамотності в уроки.Електронні матеріали проєкту будуть надані вчителям після проходження тренінгів.

Відбір учасників триває з 7 по 25 лютого 2020 року.

Детальніше про конкурс та проєкт «Вивчай та розрізняй: інфо-медійна грамотність» можна почитати на сторінці:http://l2dua.com/.

Для участі у конкурсі педагогам потрібно:

знайти однодумців-учителів;

отримати згоду від директора школи на участь у проєкті;

заповнити анкету-заявку, яка доступна за вказаним вище посиланням.

Контактна особа у Хмельницькій області: Тамара Козицька – регіональний координатор Проєкту «Вивчай та розрізняй: інфо-медійна грамотність»

[email protected],+38-067-3362322

Довідка:

Проєкт «Вивчай та розрізняй: інфо-медійна грамотність» виконується Радою міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX) за підтримки посольств США та Великої Британії, у партнерстві з Міністерством освіти і науки України та Академією Української преси.

Діяльність проекту направлена на розвиток навичок критичного сприйняття інформації та інтеграцію інфомедійної грамотності в навчальну програму шкіл.

В рамках проєкту розробляються навчальні матеріали для вчителів (8-10 клас), проводяться тренінги та навчання для установ-учасників проекту (школи, ІППО, педагогічні ЗВО), запроваджується навчання за розробленими матеріалами.