12.02.2020 — 17:18

В облдержадміністрації проведено онлайн-нараду з представниками районів та ОТГ щодо державної програми «Доступні кредити 5-7-9%»

12 лютого під головуванням першого заступника голови обласної державної адміністрації Романа Примуша проведено онлайн-нараду з представниками районів та ОТГ щодо державної програми «Доступні кредити 5-7-9%».

Роман Примуш зазначив, що проведення такого заходу стане майданчиком для комунікації між представниками влади та бізнесу, міжнародних організацій, фондів та банків, аби ознайомитися з державною програмою та пришвидшення її реалізацію.

Директор Департаменту економічного розвитку, промисловості та інфраструктури облдержадміністрації Олена Бохонська представила до уваги присутніх загальну концепцію державної програми «Доступні кредити 5-7-9%».

Так, відповідно до програми, бюджетні кошти спрямовуються Фонду розвитку підприємництва на надання фінансової державної підтримки суб’єктам мікропідприємництва та малого підприємництва відповідно до Порядку надання фінансової державної підтримки суб’єктам мікропідприємництва та малого підприємництва.

Максимальна сума кредиту, що надається суб’єкту підприємництва та учасникам групи пов’язаних з ним контрагентів, не перевищує 1 млн. 500 тис. гривень. Максимальний строк кредитування не перевищує п’ять років.

За словами директора Департаменту, державна підтримка надається через банки, що відповідають визначеним критеріям та підписали з Фондом договір про співробітництво.

Нагадаємо, фактичне кредитування здійснюватиметься партнерами Програми: «ПриватБанк», «Ощадбанк», «Укргазбанк» та «Укрексімбанк».

За попередніми оцінками, близько 50 000 позичальників зможуть взяти участь в цій програмі вже у 2020 році, що сприятиме зростанню рівня зайнятості в Україні та розвитку інноваційних та ефективних підприємств.